Sikkens Center Mars gaat de samenwerking aan met Schildersvakopleiding Hardenberg

Sikkens Center Mars is vanaf nu leverancier van de Schildersvakopleiding Hardenberg. Met een uitgebreid aanbod aan schildersproducten wil Sikkens Center Mars jonge schilders in aanraking laten komen met de uitgebreide mogelijkheden op verfgebied.

Schildersvakopleiding Hardenberg, zoals de opleiding officieel wordt genoemd, leidt een nieuwe generatie allround schilders op. De Schildersvakopleiding is voor startende schilders een schakel tussen opleiding en diverse aangesloten schildersbedrijven. Leerlingen kunnen zich er aanmelden, waarna zij een dienstverband van twee jaar aangaan. In die twee jaar gaan de talentvolle schilders een dag in de week naar school om hun theoretische kennis bij te spijkeren. De overige vier dagen leren ze de fijne kneepjes van het vak bij een aangesloten schildersbedrijf, dat als officieel erkend leerbedrijf is aangemerkt.

Winterscholing
Om ook in de winterse periode ervaring op te doen, biedt de Schildersvakopleiding negen weken lang ‘winterscholing’ aan. In deze tijd is het voor schildersbedrijven doorgaans rustiger, maar kunnen de leerlingschilders op de vakopleiding volop door blijven leren. Leerlingen komen daardoor in aanraking met alle facetten van het schildersvak, zoals behangen, verfspuiten en glaszetten. Om die werkzaamheden goed te kunnen leren is de Schildersvakopleiding afhankelijk van hoge kwaliteit schildersproducten.

Schilders van de toekomst
Sikkens Center Mars draagt graag bij aan het leveren van deze paint- en non-paint-producten. De Hardenbergse verfgroothandel vindt het belangrijk om de schilders van de toekomst van goed materiaal te voorzien. Sikke Bosma, vestigingsmanager van de locatie in Hardenberg is dan ook trots om leverancier van de Schildersvakopleiding te zijn: “Het is prachtig om deze schilderstalenten van de allerbeste producten te voorzien. Met ons ruime aanbod paint en non-paint producten kunnen ze mooi ervaring opdoen met de vele materialen die er in schildersland beschikbaar zijn.”