PERSBERICHT

 

Buitenverfsysteem met natuurlijke grondstoffen
Sikkens biedt biobased lakkenassortiment

 

Sassenheim, 25 april 2019 – Het gebruik van natuurlijk herwinbare grondstoffen is belangrijk. Het zorgt ervoor dat het milieu minder wordt belast en we minder afhankelijk worden van fossiele grondstoffen. Producten met plantaardige grondstoffen worden biobased genoemd. Sikkens biedt voor het houtwerk buiten een biobased gecertificeerd verfsysteem. Sikkens Rubbol XD High Gloss, Rubbol SB, Rubbol EPS en Rubbol Primer Extra zijn TÜV gecertificeerd en bestaan voor 40-60% uit biobased materiaal. De kwaliteit en prestatie van de verf blijven voorop staan. Daar wordt geen compromis in gedaan.

 

De producten dragen vanaf nu het ‘OK biobased’ logo zodat direct zichtbaar is welke producten voor een groot deel uit natuurlijke grondstoffen bestaan. Overigens is er niets veranderd aan de producten. Naast het feit dat er biobased grondstoffen in de verfproducten worden toegepast is ook het behoud van de lange levensduur van de verfproducten een zeer belangrijke factor voor de reductie van CO2. Een lange levensduur verlaagt de frequentie van schilderen en daarmee indirect de uitstoot van uitlaatgassen omdat de schilder hierdoor minder vaak op pad moet naar dezelfde klant. Juist die combinatie van biobased en lange levensduur dragen bij aan het terugdringen van het CO2 gehalte in de atmosfeer.

 

Wat zijn biobased producten?

Heel eenvoudig gezegd bestaan biobased producten uit natuurlijke herwinbare grondstoffen. Bij verf zijn dat bijvoorbeeld bindmiddelen. Een verf is veelal een combinatie van biobased en fossiele grondstoffen (bijvoorbeeld oplosmiddel). Door gebruik te maken van biobased grondstoffen wordt een positieve bijdrage geleverd aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen.  

 

Methode

Er is getest door het onafhankelijke onderzoeksinstituut TÜV volgens de ASTM D 6866 methode. Dit is een methode die binnen de verfbranche wordt toegepast. Er is een classificering binnen dit systeem door middel van sterren. De ster geeft het percentage biobased materiaal aan. De eerder genoemde producten van Sikkens dragen twee sterren wat inhoudt dat het percentage biobased materiaal (hernieuwbare koolstof van het totale koolstofgehalte) tussen de 40 en 60 procent ligt.  

 

Meer weten over biobased?
Wilt u meer weten over Sikkens en biobased, neem dan contact op met uw accountmanager of vraag ernaar bij
ons in de vestiging.